O altă lume

dan-dealmeida-1377153-unsplash

Într-o altă lume ai avea curaj să te arunci în valuri fără să știi dacă ajungi la mal. Furtunile ți-ar umfla pânzele și nu te-ar îneca. Ai lua oceanul și l-ai traversa val cu val fără a-ți păsa dacă reușești sau nu. Nu ai șovăi și nu ai calcula atât de mult. Ai avea răbdare să vezi că până și ploaia oftează iar în pauza dintre rafale imposibilul poate fi realizat.

Într-o altă lume ți-ai da mai multă răbdare pentru tine, pentru ceilalți. Ai descoperi oamenii și ceea ce se află în spatele chipurilor obosite. Te-ai umple de cântecul mierlelor la răsărit și la apus. La amiază ai alerga după fluturi ascultând albinele și nu te-ai gândi că nu ești prea serios. Ai fi mereu copil , cu ochi mari și flămânzi care să cuprindă curioși toată lumea cea mare iar gândul ți-ar sta la aventuri și povești cu zâne și zmei. Nu ai fi nerăbdător să crești.

Într-o altă lume te-ai pierde mai des printre stele fără a fi considerat visător. Ți-ai face casă din visurile și poveștile pe care ți le spui și le-ai purta cu tine peste tot. Camerele ți-ar știi secretele iar pereții ți-ar păstra încuiate cuminți amintirile pentru mai târziu. Ușile s-ar deschide către jumatatea de drum cu care ești dator celuilalt. Ai fi liber de ziua de ieri și ai zbura către mâine.

Însă când soarele răsare, ochii se deschid către răsărituri ce poartă promisiuni uitate. Îți dai seama că nu ești într-o altă lume. Visurile rămân imaginare, nu sunt iluzii care te salvează ci doar liste înșirate pentru o altă zi. Aici ți-ai dat la schimb libertatea pe închisoare, aventura pe confort , curajul pe rutină și soarele pe nori. Cu ochii la cerul violet te-ai înecat în mări de plumb, păsărilor le-ai luat vocea iar liniștea din mintea ta a devenit asurzitoare acum. Ușile din casă duc spre nicăieri iar pereții au ramas goi, cojiți de amintiri ce atârnau prea greu. Lumea asta e spartă și viața nu curge domol ci în cioburi.

Dar poate va veni o zi totuși, când vei deschide ochii și în zorii mereu galbeni vei vedea că cealaltă lume, cea la care tot visezi, e în tine, acolo unde ai lăsat-o atunci cand te-ai abandonat. Și ești oglindă spălată de ploaie, în care parcă te scurgi și te amesteci. Dincolo de cortina de frici și de plasa de singuranță, acolo unde viața te duce în locuri în care îți lasă urme pe piele ca să știi că ai trăit, ești tu cu tot ceea ce poți face și ceea ce poți fi. Nu ai nevoie de altă lume. Ești liber aici.

Advertisement

5 thoughts on “O altă lume

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s