Un an colorat sa aveti!

dd8641c88fb7fe8cac1a252d09ef28c9 1Azi e prima zi din an. Eu nu mai cred in chestia aceea cu noi inceputuri si noi planuri. Mi-am dat seama ca pot schimba ceva si fara sa depind de calendar.Asa ca pe 1 ianuarie m-am decis sa cos. Mental. Imi fac o paturica cu toate peticele adunate din anul trecut. Fac asta mereu pe 1 ianuarie ca sa-l includ si pe 31 decembrie acolo unde ii e locul. Vreau sa ma folosesc de pledul asta in anul ce incepe;sa-mi tina de cald,sa ma inveseleasca, sa imi aduca aminte de ceea ce conteaza. Am in fata petice in tot felul de culori-care mai aprinse ,care mai sterse;texturi moi si pufoase-unele iti alinta degetele altele au fire aspre si rugoase care sa iti ascuta simturile si sa te trezeasca.Acum ca le vad impreuna pe toate la un loc,observ cu bucurie ca proportia e in favoarea momentelor fericite,vesele,cu fire rezistente si texturi placute. Pe ici pe colo insa mai vine cate un patratel mai intunecat care sa echilibreze tot ansamblul. Nu as realiza ce vii sunt culorile astea daca nu ar fi si cele sumbre care sa le puna in valoare. Ar fi si prea monoton. Familiaritatea si rutina sunt bune pentru copiii mici,eu am crescut,vreau sa simt ca traiesc.

Majoritatea patratelelor astea contin recunostinta si iubiri.Sunt recunoscatoare chiar si pentru faptul ca le pot pune cap la cap.Iubirile mele sunt de doua feluri-unele imprumuta mici nuante de curcubeu peticelor intunecate si altele dau dependenta. Relatii si adictii cu butoane de auto-distrugere,gauri negre in care lumina si culorile se pierd.Daca nu esti atent te scufunzi cu totul. Urci si cobori antrenandu-te,facandu-ti muchii si inima elastice pentru a sustine orice.Atunci cand am cazut m-am spart in atat de multe bucatele incat lumina m-a colorat pe toate partile.De atunci ori de cate ori lumea pare alb-negru,imi aduc aminte ca pot alege sa ii  dau culoare.Constat cu bucurie ca patura 2017 e foarte colorata.

O sa-mi fie de folos cand pornesc avalansele de reprosuri si resentimente-acelea care te acopera si te ingheata pana la os. Atunci patratelele astea vesele ma vor dezgheta intr-un ochi de furtuna in care o sa astept cuminte.Acolo e mereu liniste si siguranta iar “lumea dezlantuita” prea ocupata sa alerge si sa urle pe langa mine.Acolo sunt una cu timpul; nu privesc inapoi si nu sper catre inainte.Acolo imi ingrijesc gandurile.Le dau atentie speciala pentru ca ele ma tin prizonier multe nopti.Vin in culori diverse si am observat ca uneori le las sa-mi stinga lumina. Imi place sa ascult intunericul dar stiu ca nu pot supravietui prea mult acolo.

Asa ca azi imi cos paturica din toate  lucrurile marunte adunate anul trecut pentru ca anul ce abia incepe sa fie mai bland si chiar un pic mai colorat.

La multi ani!Un an colorat sa aveti!

One thought on “Un an colorat sa aveti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s