365 de bomboane

download

Un nou set de 365 de bomboane.De cativa ani incoace luna septembrie vine cu desert. 365,364,363….Incep sa numar. La inceput cu relaxare ,mai apoi fara.

Zilele si noptile astea sunt insirate pe ata ca niste bomboane ce asteapta cuminti sa le vina randul. La inceput am avut siraguri scurte,de 21. Dupa o vreme au crescut la 90, 180 iar acum sunt cate 365. Sunt colorate, par vesele dar stiu ca gustul e la alegere. Eu hotarasc ce primesc si ce dau-dulce sau amar. De mine depinde daca zilele-mi sunt dulci-amarui sau doar amarui. De mult nu mai am zile care sa fie doar amare. “Happy jar-ul” meu functioneaza. Mi-am educat simturile si mintea sa gaseasca ceva pozitiv oricat de greu ar parea. Am repetat intr-atat de mult incat l-am transformat in obicei. Chiar si atunci cand se termina vara si-i din nou septembrie iar pe ata mea raman putine zile, bomboanele mele tot bune sunt.Doar ca le savurez in liniste, retrasa in cochilie ,departe de lume si alte dulcegarii.

1 an, 2 ani, 3 ani si tot asa, fiecare cu siragul lui. Vazandu-le insirate imi dau seama ca multe dintre bomboanele astea nu au avut niciun gust la vremea lor. N-am stiut sa ma bucur. Am crezut cumva ca le voi primi neconditionat si la nesfarsit.Doar vorbim de bomboane, nu? Mai tarziu le-am ordonat insa. Le-am asezat pe ata si asta m-a ajutat sa le vizualizez mai bine. Acum fac planuri pentru fiecare dintre ele pentru ca nu-s asa nenumarate si 365 nu e un numar chiar atat de mare. Si-apoi cate siraguri or mai fi? Nu vreau sa stiu.Vreau doar sa fiu atenta.

Timpul e cel mai pretios lucru pe care nu-l am si nu mi-l da nimeni. Trebuie sa mi-l fac singura.El imi arata ce merita cu adevarat. Asta daca vreau ca bomboanele sa nu fie fade, incolore si sa le iau de pe ata asa degeaba, ca energie sau bucurie tot n-or sa-mi dea. Si nu are rost sa imi fac timp daca nu-s prezenta. Trebuie sa fiu exact acolo unde ma aflu. Mintea sa nu-mi fuga in sute de directii cu gandul la alte gusturi de pe bomboane ce au fost sau vor veni. Aici si acum. Prezenta constanta ascute simturile si trezeste emotii in zilele mele asezate ca bomboanele, si in cele din urma siragurilor…2012, 2013, 2014….

Stiu ca atentia e cea care da valoare lucrurilor marunte. Le ia si le pune intr-o lumina aparte iar apoi mi le strecoara in suflet spre pastrare. Le pot aduna acolo doar daca sunt indeajuns de atenta sa le gasesc. Realitatea mea ia nastere din lucrurile carora aleg sa le acord atentie.Eu ma descoper atunci cand sunt atenta.Expresia : “sa fim mai atenti” ne vrea mai grijulii sau mai prezenti? Aleg prezent-ul!Fara griji.

Siragurile vor avea tot atatea bomboane dar gustul va fi mai intens daca le dau atentia cuvenita.Sunt aici sa experimentez. 365 sunt multe daca stiu ce sa fac cu ele pana la urmatorul sirag  cand voi reseta numaratoarea.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s