Ploaia

137454xcitefun-sweet-shadow-art3_large

Nu-ti pune fericirea in buzunarul vremii. Lasata in grija ei te poate trada. Te paraseste si fuge cu vantul si cu norii si tot ce iti lasa e frustrarea.

O zi cu ploaie, atunci cand esti in cautare de soare si caldura,cand nu mai vezi verdele ierbii ci doar noroiul pe care il cari greu pe picioare, te poate surprinde neplacut. In jurul meu chipuri nemultumite privesc afara ,certand cerul lipsit de culoare si descarcand fulgere si tunete nervoase. Seninul nu e nicaieri  pe aproape; sta ascuns dupa o pacla deasa de nori impreuna cu speranta ca ziua va fi una buna. Starea de bine a unora depinde de starea vremii.Gresita alegere, nu?

Eu nu-mi las interiorul in grija exteriorului. Cheia fericirii mele e in buzunarul de la piept, impreuna cu toate iubirile mele. Acum ceva timp am pus acolo, printre multe altele, si ploaia. Imi iau pelerina si cizmele (sau nu) si merg sa iubesc baltile. Ma joc cu ele pana mi se face frig.

Nu-mi plac umbrelele. Ma apara dar ma si limiteaza. Nu ma lasa sa vad cerul si imi tin privirea atintita in pamant. Sunt ca niste umbre de care nu pot scapa. Umbre-le. Incearca sa schimbi accentul si ai sa vezi ca insusi numele le defineste astfel. Cand e soare imi fac singur umbra. Apare din mine. Cand e innorat, aduc umbra prin umbrela. Oricum ar fi nu scap de ea. E parte din mine si o port pretutindeni, uneori la vedere, de cele mai multe ori ascunsa. In fiecare zi, senina sau cu nori, invat sa o accept. E a mea, parte din mine. De asta cand vine ploaia ma bucur ca spala si inmoaie totul. O las sa faca acelasi lucru si cu mine: sa stearga contururile si sa ma amestece cu ea. Lucrurile se contopesc si devin un intreg. Problemele se dilueaza si tensiunile se topesc. Ploaia mea e calma si ma purifica. Uneori imi face oglinzi pe care nu le pot ignora. Acolo culorile sunt mai intense si umbrele mai vizibile. Contin lectii. Cea de astazi este despre rabdare. Cu mine, cu ceilalti.

Rabdarea mi-a dat voie sa incetinesc si sa ma bucur de ploaie cu toate simturile- o simt rece pe piele, iar fiorii imi amintesc ca traiesc; ii inspir mirosul pentru a-mi umple sufletul (cica ar reduce stresul si ar creste starea de bine cu 60%, deci numai beneficii). O vad cazand in straturi ca valurile ce spala maluri si leaga tarmurile cu punti; imi aduce cerul mai aproape. Si o ascult; are o cadenta pe care daca o prinzi te elibereaza. Urmez ritmul si ma trezesc dansand. Tu o auzi? Atunci hai sa dansam impreuna in ploaie. Vom pastra cheia fericirii si vom fi liberi.

Advertisement

4 thoughts on “Ploaia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s