Viata cu buton de “snooze”!

download

Viata mea are un buton de snooze. Usor de apasat ,usor de intarziat. In fiecare zi ma trezesc apasandu-l. E tentant. Incerc sa ii rezist.Nu vreau sa mai aman,nu vreau sa ezit. Nu vreau sa fiu spectator ci jucator.E mult mai interesant sa fii in teren, nu in tribunele vietii altora.

Azi m-am ridicat din pat devreme. Am o lista lunga de lucruri de facut. Le-am adunat treptat apasand butonul. Azi nu am unde sa le mai pun. Va trebui sa ma ocup de ele.

Speram sa le pot face maine. Dar maine a devenit azi si apoi ieri. Ceasul asta ticaie in continuare. Timpul nu e prietenul meu. Imi ia la fel de repede si bucuriile si supararile. Imi da sanse, dar toate vin cu stegulete de urgenta. Nu ma pot intoarce, nu-l pot incetini. Conteaza daca repar greselile trecutului? Conteaza daca fac planuri? Timpului nu-i pasa daca sunt invingator sau nu, nici in trecut , nici in viitor. Pentru el conteaza doar momentul asta.Restul e relativ.

Timpul nu e dusmanul meu. E motivatia. Am sanse de prins, oportunitati de folosit. Inca mai am ziua de maine, saptamana viitoare, luna viitoare, anul viitor.Sunt ca niste ferestre care se deschid si se inchid treptat. Rezerva de ferestre este limitata.

Cineva mi-a spus ca ar trebui sa-mi organizez timpul. Cum sa fac asta daca el ma organizeaza pe mine asa cum se organizeaza si pe el insusi. Timpul se descurca fara mine. Eu sunt cel care nu ma descurc fara el. Mi-e greu sa o fac din cauza influentelor. Ma uit in jur si vad ca toti cautam amanare, cu totii suntem influentati.

Unii de catre alcool- pana a doua zi cand trezirea cere butonul snooze. Altii de shopping- pana vine factura de la banca si iti doresti din nou sa apesi butonul.Mai sunt cei care traiesc pentru copii si cauta butonul cand isi dau seama ca acestia au dreptul la o viata personala.Jocuri de noroc pana cand realizezi ca nu esti tu cel care castiga; religie pana cand vezi ca Dumnezeu nu iti raspunde; rational sau stiinta pana cand descoperi ce limitat esti in a explica anumite lucruri; banii- pana vezi ca nu-ti aduc iubire.

Dar daca m-as lasa influentat de timp? Daca in loc sa apas butonul aleg sa devin eu insumi ceas? O clepsidra al carui nisip se scurge fara incetare. Imaginea ar deveni mai clara pe masura ce nisipul dispare. As putea vedea ferestrele si le-as prinde la timp; as putea face azi tot ce vreau sa las pe maine. As putea scapa de influente si de butonul de snooze. As fi multumit. As fi liber.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s