Un nou muschi

images

Mi-am descoperit un nou muschi- cel al curajului. Incepuse sa-mi dea ghes sa fac ba una, ba alta. Se pare ca l-am avut mereu dar cumva am reusit sa-l tot ignor. Nu prea l-am folosit pentru ca nu stiam la ce-mi serveste. Acum l-am identificat. Si am inceput sa-l cresc. Il hranesc in fiecare zi. Cu frici. Imi infrunt temerile si-mi cresc curajul.  “Te iubesc”,”Imi pare rau”, “Iarta-ma”,ma duc in fata unui public necunoscut ,un nou proiect, sau ma urc sus unde ma cuprinde ameteala, toate astea si multe altele le fac ca sa-mi hranesc curajul. Uneori ceva mic, alteori ceva mai mare, toate au acelasi scop- sa devin curajos fiind curajos.

Cum ar fi daca intr-o zi m-as trezi liber sa fac orice cu viata mea?As stii sa aleg si sa fac  ceea ce imi doresc cu adevarat sau m-as panica cuprins de prejudecati si limite? Curajul meu e fundatia a ceea ce sunt. Nu e absenta fricii. E puterea de a face ceva atunci ma cuprinde frica. Poti fi curajos daca nu ti-e frica?

Frica e un impostor. Poarta masca si se pretinde a fi protectoare. Traieste in minte si se hraneste cu spirit. Uneori imi sopteste sa stau cuminte, alteori imi urla in creier ca am mers prea departe. Nu vrea sa cresc. Se teme. Voi fi liber.

E ca o furtuna care ma urmareste constant si curios lucru, am observat ca daca fug de ea vine catre mine. Asa ca m-am decis sa-i fac o surpriza. Ma duc in mijlocul ei pentru a ma descoperi pe mine insumi. Am sa o imbratisez si am sa o iubesc asa cum se cade a face cu orice parte din mine.

Voi deveni liber si apoi voi inlocui libertatea cu fericirea.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s